Coasta de miel umpluta

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
24 Mar 2015 | 8873 vizualizari
Coasta de miel umpluta

Va mai aduceti aminte de articolul lui Mutulica ? :)))))) http://www.bucataras.ro/articole/durerile-unui-gurmand-nedus-la-scoala-67834.html Aceasta este faimoasa coasta despre care el scria: "... visam la o ciobaneasca friptura de miel fara niciun fason. Mi-a facut un fel de miel expandat si umplut cu drob la care se uita socata fierea mea mult incercata de sarbatori . " =)))) Desi el n-a vrut sa guste atunci, jur ca preparatul a fost delicios :X

Ingrediente

  • coasta de miel ( desprinsa intreaga de pulpa mielului )
  • organe de miel + cca. 150 g carne de miel
  • 1 ceapa uscata ( sau 2 legaturi de ceapa verde )
  • 1 capatana de usturoi ( sau 2 legaturi de usturoi verde )
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 4 oua crude
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml vin

Mod de preparare

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )

Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel  se pun la fiert in apa cu sare,  piper si  2-3 foi de dafin. Cand sunt fierte se toaca marunt ( de preferat cu cutitul )si se adauga verdeturile ( ceapa, usturoiul, mararu si patrunjelul ), tocate si ele. 

Se asezoneaza cu sare, piper  si cimbru, apoi se adauga si ouale crude si se omogenizeaza bine.

Cu compozitia de drob obtinuta vom umple buzunarul format in coasta mielului, apoi fixam marginile cu scobitori sau le coasem, pentru a nu curge umplutura .

Condimentam coasta si pe exterior si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Adaugam o cescuta cu apa si una cu vin si dam vasul la cuptor, pentru cca 80 minute, avand grija sa ungem din cand in cand coasta, cu lichidul din tava. La jumatatea timpului de coacere intoarcem coasta pe partea cealalta, pentru rumenire uniforma. 

Cand preparatul este frumos rumenit, iar furculita intra usor in carne, oprim focul, scoatem tava si lasam sa se raceasca usor . Scoatem cu grija scobitorile sau ata cu care am cusut buzunarul, apoi taiem portii pe lungul coastelor  si servim alaturi de salata sau acrituri ( eu am ales gogosari in otet ).

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de miel umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coasta de miel umpluta

Postat de anuta

Coasta de miel umpluta

Pe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ... Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2015, 20:22
Cat de bine arata!
Si da, imi amintesc articolul lui Costel )))
la 24.03.2015, 20:22
Prezent.....3 bucati,sa-mi fac incalzirea..
la 24.03.2015, 20:23
Buna ,mai ales pentru cine mananca miel
la 24.03.2015, 20:23
)))
la 24.03.2015, 20:24
Am mancat coasta aia aproape singura, ca soacra-mea a vrut doar o portie, iar Costel m-a mancat deloc

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking