Coaste de miel in sos alb de vin

Postat de ralu_ca in Oaie
20 Apr 2014 | 4471 vizualizari
Coaste de miel in sos alb de vin

o bunatate !!!

Ingrediente

  • 2 buc coasta de miel
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt piper alb macinat
  • piper verde boabe
  • piper negru boabe
  • 2 lg miere albine
  • 2 leg de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 4-5 lg ulei din samburi de strugure
  • sare
  • 1 lingura amidon
  • Garnitura:
  • 7-8 cartofi
  • 1 lingura boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate, iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde
Astfel pregatite coastele se tin la frigider timp de 2 ore, dupa care se aseaza intr-o forma de ceramica in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa, usturoiul si o introducem la cuptor pentru 30 min.
Intre timp am pregatit garnitura. Cartofii curatati de coaja i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate ii scurgem si ii condimentam cu boia de ardei dulce.
Dupa ce coastele au stat la cuptor 30 min, am asezat cartofii pe langa ele, acoperim cu folie de aluminiu si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa, iar la final se inlatura folia pentru a se rumeni. Se scot din tava si in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece. Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
Coastele se servesc pe platou insotite de cartofi si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel in sos alb de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel cu sos de usturoi verde

Postat de Dya

Friptura de miel cu sos de usturoi verde

Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline...

Citeste continuarea

Coaste de berbecuţ în sos de vin alb

Postat de ANCA

Coaste de berbecuţ în sos de vin alb

Coastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2014, 17:54
Super arome!
la 20.04.2014, 18:21
Eeeee da,coaste,costite ma bag in fata...
la 20.04.2014, 18:38
la 20.04.2014, 18:59
la 20.04.2014, 19:17
Aici o las pe Cleme

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking