Coaste de porc dulci picante

Postat de merisor67 in Porc
30 Mar 2017 | 6822 vizualizari
Coaste de porc dulci picante

Orice s-ar scrie, orice s-ar spune, carnea de porc, tot cea mai bună „legumă” rămâne. :D Nouă ne place mult carnea de porc, dar, sincer să vă spun, nu o consumăm prea des, mai mult iarna, când de fapt, este sezonul ei. Am preparat de data aceasta, niște coaste de porc dulci-picante, foarte gustoase, foarte fragede și aspectuoase. S-au consumat imediat, calde, cu muștar, așa cum le preferă ai mei băieți.  

Ingrediente

  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbrișor
  • boia de ardei dulce și iute
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 300 ml bere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță ketchup clasic

Mod de preparare

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei.

Le stropim cu jumătate din cantitatea de bere și le dăm la cuptor, la 150 de grade C.

După 30-40 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le stropim din nou cu restul de bere.

Le lăsăm la cuptor până încep să se rumenească la exterior, dar nu foarte tare.

Pregătim un sos din muștar, miere și puțin ketchup, pe care îl diluăm cu puțin sos din tavă și ungem cu el coastele de porc, scurse și le mai lăsăm la cuptor 15-20 de minute, dar scurgem sosul din tavă sau le transferăm în alt vas.

Au ieșit tare bune aceste coaste de porc dulci-picante, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de porc dulci-picante

Postat de Oana

Coaste de porc dulci-picante

Nu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper,...

Citeste continuarea

Coaste de porc dulci picante

Postat de timea

Coaste de porc dulci picante

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 17:19
Clemeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, iarta-ma dar am servit una din cate ne-a adus Merisor! Sper sa mai prinzi si tu ceva....
la 30.03.2017, 17:33
))
la 30.03.2017, 18:01
Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooostiama eu ca miroase a ceva bun....)))
la 30.03.2017, 18:10
Tare delicios,dar aici nu ma bag))
la 30.03.2017, 18:37
Sa fiu sincera nu am mancat niciodata coaste, dar una as rontai si eu ca arata nemaipomenit!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking