Ingrediente
- 1 coasta de porc(cu cat mai multa carne)
- sare
- piper macinat
- cimbru
- cateva boabe de ienibahar macinate
- o cana vin alb
- 1-2 linguri ketchup picant
- 2-3 linguri gem de prune
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant. O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute.
Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute. Scoatem folia si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor si vinul a secat. Intoarcem coasta pe ambele parti.
Amestecam gemul de prune cu ketchup. Cu o pensula, ungem bine pe toate partile coasta de porc si o mai lasam 5-10 minute, pana se rumeneste frumos. Daca este nevoie, mai repetam glazurarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|