Cocktail cu inghetata de sampanie

Postat de gospodariu in Dulciuri
26 Iun 2016 | 2829 vizualizari
Cocktail cu inghetata de sampanie

Ingrediente

  • 125 g zahar;
  • 125 ml apa;
  • 250 ml sampanie;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 2 albusuri batute spuma;
  • 100 ml lichior(Cherry,Amaretto);
  • fructe de sezon(mure,zmeura);
  • lingurite de gheata;

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit.

Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 6-7 ore.

Cand inghetata de sampanie este gata se ia o cupa se garniseste cu zahar,dupa care se aseaza mai intai fructe,se toarna lichiorul,iar la final cupe de inghetata.

Se decoreaza dupa preferita cu fructe si sos de ciocolata si se serveste cu lingurite de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail cu inghetata de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tiramisu clasic

Postat de panacris

Desert Tiramisu clasic

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½...

Citeste continuarea

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Incepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2016, 11:33
bun
la 27.06.2016, 09:15
la 27.06.2016, 09:21
un deliciu!
la 28.06.2016, 08:45
Ce bună e!
la 28.06.2016, 20:42

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking