Cod a la Parmegiana

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
17 Apr 2018 | 2376 vizualizari
Cod a la Parmegiana

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 4 rosii
  • sare, piper
  • 6 rosii uscate la soare
  • 1 legatura busuioc (30 de grame)
  • 8 bucati cod (sau alt peste alb; eu am folosit congelat)
  • 250 grame mozzarella
  • 100 grame Parmezan ras

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare. 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la foc mediu. Se adauga usturoiul si oregano si se mai lasa 1 minut. Se adauga pasta de rosii, rosiile proaspete si cele uscate la soare si se duce sosul la punctul de fierbere. 

Intre timp, se indeparteaza frunzele busuiocului si se taie tulpinile fin. Cele din urma se  adauga in sos. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic minim 20 de minute. La final, se adauga sare si piper. 

Se unge o tava mica cu ulei. Se presara bucatile de peste cu sare si piper (Se decongeleaza in prealabil daca este nevoie). Se aseaza 4 in tava, una langa alta. Se aseaza mozarella si frunzele de busuioc deasupra. Se adauga pe fiecare bucata de peste bucatile de peste ramase si se toarna sosul deasupra. La final, se presara cu Parmezan. 

Se lasa in cuptor 20-25 de minute. Se presara restul de busuioc deasupra si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod a la Parmegiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Postat de xana

Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2018, 16:03
la 17.04.2018, 17:04
ce bunatate!
la 17.04.2018, 17:37
la 17.04.2018, 17:48
O idee buna pentru maine!
la 17.04.2018, 18:52

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking