Colac delicios

Postat de reisnaor_2006 in Ton
26 Sep 2014 | 4015 vizualizari
Colac delicios

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • drojdie uscata un plic
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 gr ulei
  • un praf de sare
  • un varf cutit de zahar
  • o conserva de ton maruntit
  • 3 cepe mari
  • 1 ou ptr. uns

Mod de preparare

Facem o maia din putina faina,drojdia dizolvata in putin lapte,sare si o lasam sa creasca. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam untul topit, zaharul, laptele caldut, uleiul si maiaua crescuta si framantam.

Separat ceapa o taiem si o calim in putin ulei, o saram si piperam.

Lasam la crescut aluatul 40 de minute dupa care il impartim in doua, intindem o foaie subtire, in mijlocul ei adaugam ceapa calita si tonul maruntit. Rulam foaia de aluat si unim capetele.

Asezam colaceii pe care i-am uns cu ou batut pe tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si ii lasam pana se rumenesc.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac delicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu ton

Postat de MotanLaOale

Rulada cu ton

Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...

Citeste continuarea

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Postat de Sylvia

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2014, 10:15
Chiar acum imi prepar o cafea cu cardamom . Ce bine merge o felie
la 26.09.2014, 10:22
la 26.09.2014, 10:24
la 26.09.2014, 10:25
vreau si eu o feliuta
la 26.09.2014, 10:28
te astept anca_rm

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking