Chiftele de ton cu ciuperci

Postat de merisor67 in Ton
8 Iul 2015 | 6371 vizualizari
Chiftele de ton cu ciuperci

Da, sunt fan chiftele din peste, mi-au placut tare mult de cand le-am incercat prima data si de atunci le prepar in diverse combinatii. De data aceasta le-am incercat cu ciuperci din conserva. Sunt tare bune si in aceasta combinatie!

Ingrediente

  • 4 conserve file de ton in ulei de masline(4 x 170 gr)
  • 1 borcan ciuperci feliate(370 gr)
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.

Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.

Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.

Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.

Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.

Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.

 

Va recomand cu drag aceasta reteta!

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare....

Citeste continuarea

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Postat de merisor67

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 15:17
Si mie imi plac taaare mult!
la 08.07.2015, 15:19
super chiftelutele tale , imi plac , si imi place cas unt coapte
la 08.07.2015, 15:20
Anca, sunt mai sanatoase asa coapte, cu toate ca ar fi mai gustoase prajite
la 08.07.2015, 15:20
Gicuta, ma bucur ca si tie iti plac!
la 08.07.2015, 15:28
bune bune

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking