Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Postat de merisor67 in Ton
13 Ian 2016 | 4087 vizualizari
Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Tot incercand sa diversific mancarurile cu care ma straduiesc sa-i surprind placut pe ai casei, mi-a venit ideea acestei combinatii. Daca va plac sosurile albe, va spun ca a fost o combinatie super reusita.  

Ingrediente

  • Pentru prepararea chiftelelor:
  • 2 conserve cu file de ton in ulei (300 g)
  • 1 conserva cu ciuperci champignon (275 g)
  • 1 ceapa galbena
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei iute si dulce
  • ulei pentru prajit
  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 500 g cartofi albi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • rozmarin
  • 100 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • Pentru prepararea sosului:
  • 400 g smantana
  • 200 g branza tartinabila
  • 100 g parmezan
  • 400 ml supa de legume
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.

Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton.

Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale.

Omogenizam bine compozitia si formam chiftelele de marimea unei nuci, le tavalim bine prin pesmet si le prajim in ulei incins, la foc mediu spre mare.

Le scoatem apoi intr-o sita, sau pe prosoape absorbante, sa se scurga bine de ulei.

Pentru prepararea cartofilor, curatam si spalam bine cartofii, apoi ii taiem in sferturi sau jumatati si ii asezam in tava unsa cu unt si ulei de masline.

Presaram peste ei condimentele si ii amestecam bine sa se unga cu unt si ulei, adaugam printre ei cateii de usturoi si crengute de rozmarin si ii dam la cuptor pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc.

Pentru prepararea sosului, curatam ceapa si usturoiul, le tocam fin si le calim in putin ulei de masline.

Cand ceapa se patrunde usor, adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat, apoi putina supa de legume si desfacem smantana in ea.

Adaugam si branza tartinabila, amestecand intens pana se omogenizeaza frumos si mai diluam sosul cu supa de legume, fierbinte.

Eu am avut supa de legume, pentru ca am preparat cu o zi inainte o supa crema, dar daca nu aveti, se poate dilua si cu apa fierbinte, sau lapte.

Condimentam sosul dupa gust, in special cu multe frunze proaspete de busuioc, rupte marunt, pentru un plus de parfum si prospetime.

La final, adaugam si parmezanul ras, sau il putem adauga chiar in timpul servirii.

Servim chiftelele de peste si cartofii copti cu mult sos.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ton si legume

Postat de oanapl

Tarta cu ton si legume

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă.  Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu...

Citeste continuarea

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Am dat sare pestelui, ca intre timp cat tai legumele, sa isi ia gustul de la ea. Taiem legumele, cubulete, feliute. In vasul de jena am pus un pic de ulei dupa care am asezat legumele taiate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2016, 18:23
vin la tine, ma primesti?
la 13.01.2016, 18:29
imi place ce ai preparat aici la favorite
la 13.01.2016, 18:30
Vino, Robert, stai departe?
la 13.01.2016, 18:31
Ma bucur ca iti place, Bya! Si noua ne-a placut.
la 13.01.2016, 19:06
bun bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking