Ingrediente
- 4 conserve file de ton in ulei de masline(4 x 170 gr)
- 1 borcan ciuperci feliate(370 gr)
- 3 oua
- 3 linguri pesmet
- 1 ceapa rosie
- sare
- cimbru
- piper
- 1/2 legatura patrunjel verde
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.
Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.
Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.
Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.
Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.
Va recomand cu drag aceasta reteta!
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|