Colac impletit cu nuca si cacao

Postat de Veronica22 in Prajituri
10 Feb 2014 | 9389 vizualizari
Colac impletit cu nuca si cacao

Prima data am vazut tot felul de impletituri pe net.Apoi la Violeta unul dintre colaci si m-a incantat si mai mult.Am ales sa fac doua modele diferite avand sursa de inspiratie la indemana.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura
  • 500 gr nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid).
Margarina se topeste si se racoreste putin.Laptele trebuie sa fie caldut.
Faina,zaharul,ouale,aromele,drojdia si laptele se amesteca si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.Se acopera cu un prosop si se pune intr-un loc ferit de curenti reci si se lasa la crescur 45 min.

Cand aluatul a crescut se framanta din nou 1-2 min dupa care se imparte in 2 parti egale.
Primul colac pe care l-am facut necesita urmatoarele operatii: impartim parte de aluat un 4 parti egale.Se intind foi  egale cu una dintre laturi cam de 20 cm pe rand din fiecare bucata.Peste fiecare foaie presaram amestecul de nuca-zahar-cacao si rulam strans.Procedam la fel cu toate 4 partile.
Se ruleaza pe latura de 20 cm ca baza.
Fiecarui ruloui i se taie capetele  la 3-4 cm iar mijlocul se taie in jumatate pe diagonala.
Se pregateste o forma rotunde de copt,se unge cu putin ulei.Incepand de la mijloc se aranjeaza capetele rulourilor si apoi pe margine bucatile celelalte.Tava se lasa la caldura sa creasca aluatul din nou.Se unge cu ou deasupra si se da la cuptor.Al doilea colac se face astfel: aluatul se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte se intinde apoi in foi egale intre ele, se ung cu ulei si apoi se presara amestecul de nuca-zahar-cacao.Se ruleaza strans.Cele 3 suluri de aluat se impletesc apoi intre ele.Se aduna apoi in forma de cers si se prind capetele in asa fel incat sa fie cat mai putin vizibil si se pun intr-o forma rotunda.Se acopera cu un servet de panza si se lasa la caldura ca sa creasca cam 40 min.
Se unge cu ou apoi impletitura Iar cu o foarfeca ascutita la varf se taie in doua sau trei locuri(se pisca destul de adanc) fiecare element al impletiturii.Se da la cuptor pana se rumeneste.Se scoate din forma si se lasa sa se racesca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Postat de divainbucatarie

Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 21:46
Ce frumos este !
la 10.02.2014, 21:46
la 10.02.2014, 22:00
Cat de frumos
la 10.02.2014, 22:10
ce frumos e !!!
la 10.02.2014, 22:14

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking