Cum se face coliva ca la mama

Postat de ionix in Dulciuri
27 Mai 2010 | 16444 vizualizari
Cum se face coliva ca la mama

Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D

Ingrediente

  • 1 kg arpacaş
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nucă prăjită şi mărunţită
  • 1 şi ½ sticluţă rom
  • 2 lime rase
  • 4 zahăr vanilat

Mod de preparare

 Cum se face coliva ca la mama

Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.

După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.

Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.

Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.

Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite americane cu iaurt

Postat de RuxyRux

Clatite americane cu iaurt

Daca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala. Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase. Mod de preparare: Se bat...

Citeste continuarea

Desert cornuri umplute cu branza

Postat de autodiag

Desert cornuri umplute cu branza

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 21:09
primaaaa....ador coliva....dar cu crucea aia ma inspaimanta
la 27.05.2010, 21:10
De ce Rox? Nu te teme , ca-i de ciocolata , mami ))
la 27.05.2010, 21:11
a nu ma tem...dar cand le vad ma apuca groaza...dar eu mananc coliva imi place la nebunieeeeee
la 27.05.2010, 21:11
@roxy... pai, de aia e coliva... a fost dusa la biserica si n-a mai ramas un strop... ehe, copiii urlau numa' dupa ciocolata aia
la 27.05.2010, 21:12
stiu ionela stiu...bine eu knd fac aksa nu pun cruce

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking