Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Postat de simona72 in Dulciuri
22 Apr 2016 | 3543 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Reteta de preparare a papanasilor Da, recunosc, sunt o mare pofticioasa. Am vazut reteta video postata de Alexandru Cirtu si nu am rezistat tentatiei. Tocmai faceam branzica si o puneam la scurs, ce mai, era momentul ideal. Sursa de inspiratie este aceasta…https://www.youtube.com/watch?v=AT9WLLza87k   Cat despre reteta…in primul rand ma atras modul de prezentare si apoi cat de usor parea totul. Si chiar a fost usor. Mi-a placut ca nu m-am mai chinuit sa fac inelele alea marisoare, am facut doar sfere… simplu si usor. Apoi, smantana si dulceata nu s-au mai prelins peste tot in farfurie, ci a stat cuminte in cupe si a putut fi mancata usor cu lingurita. Am respectat reteta lui Alex de papanasi, doar ca eu i-am servit cu iaurt gras grecesc care e ceva mai slaba ca si smantana si am facut pe loc un borcan de dulceata cu afine de la congelator la care am folosit indulcitor pulbere…mai putine calorii in farfurie, pardon cupe:)))

Ingrediente

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru papanasi:

  • 400 gr branza dulce de vaci proaspata
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Coaja rasa de la 1 lamaie mica bio
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit papanasii
  • Iaurt gras grecesc sau smantana pentru servit
  • Pentru dulceata:
  • 300-350 gr afine congelate
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingurita pectina(optional)
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare. Se adauga treptat amestecul de faina la cel de branza, se amesteca cu furculita, iar cand procedeul a devenit greu se pune aluatul pe masa de lucru si se framanta cu mana. Trebuie sa va rezulte un aluat care nu se lipeste de maini, dar nici nu trebuie sa fie un aluat uscat. Se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Punem putina faina pe masa de lucuru si pe maini. Rupe cate putin de aluat si cu mainile usor infainate modeleaza sfere. Dupa ce am terminat tot aluatul de modelat punem uleiul la incins. Se prajesc sferele in ulei mult incins, se intorc pe toate partile in uleiul incins pana devin rumene. Flacara trebuie sa fie medie, nici mica sa nu stea mult in ulei, dar nici mare sa se parpoleasca la suprafata si in interior sa fie crude…Se scot papanasii pe servetele de hartie.

Pentru dulceata: afinele se pun intr-o craticioara, se adauga indulcitorul si 2 linguri apa. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru a grabi procesul de ingrosare al dulcetii am folosit putina pectina…daca nu doriti nu puneti, lasati dulceata sa fiarba pana se ingroasa putin.

 

Pentru asamblare: folositi niste cupe/pahare. Punem 2-3 linguri iaurt gras sau smanta grasa, peste, 2 linguri dulceata, apoi 2-3 papanasi, peste papanasi, iaurt gras sau smantana grasa si dulceata. Sunt mortales, pe cuvant de bucataras!:))) Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2016, 12:55
Imi place foarte mult ideea
la 22.04.2016, 13:11
buni buni
la 22.04.2016, 13:11
mmm, o bunatate
la 22.04.2016, 13:17
Deliciosi!
la 22.04.2016, 13:54
Ete na ca nu puteau sa fie by Simonete?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking