Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
4 Iun 2015 | 4426 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Reteta de preparare a papanasilor Un desert foarte popular si cu asta am spus tot. Iar faptul ca-ti permite sa te "joci" putin cu ingredientele dupa bunul plac,il face si mai interesant. Acum, ce-i drept sa spun...cam ingrasa :) Dar pana una alta, cine-a venit in cautare de cure de slabit, n-a venit unde trebuie :) Sper sa va bucurati de acest desert. Fie el si virtual :)

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Pentru papanasi:
    • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
    • Faina de cozonac – 240 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 80 g
    • Praf de copt – 1 pliculet
    • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • Apa de trandafiri – 2 lingurite
    • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
    • Smantana grasa – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
    • Pentru dulceata:
      • Cidru – 100 ml
      • Capsuni – 200 g
      • Scortisoara baton – 1 buc
      • Anason stelat – 1 buc
      • Cuisoare – 3-4 buc
      • Gellfix – 1/4 plic
      • Zeama de lamaie – 3 linguri
      • Zahar gelifiant – 80 g

Mod de preparare

 Reteta de preparare a papanasilor

  • Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;

  • Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului / Nu-i problema daca nu aveti un malaxor – puteti framanta totul de mana;

  • Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;

  • Porniti aparatul pe viteza mica;

  • Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;

  • Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox;

  • Lasati la framantat cca 8-10 min;

  • Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;

  • Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);

  • In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;

  • Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;

  • Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;

  • Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;

  • Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;

  • Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);

  • Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;

  • Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La...

Citeste continuarea

Tort cuib supriza pentru Iepuras

Postat de panacris

Tort cuib supriza pentru Iepuras

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2015, 09:31
deliciosi,am sa fac si eu
la 04.06.2015, 09:38
Cam ingrasa zici tu? atunci nu-i fac Sunt mortales de buni!
la 04.06.2015, 09:46
buni buni
la 04.06.2015, 10:00
la 04.06.2015, 10:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking