Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
4 Iun 2015 | 4459 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Reteta de preparare a papanasilor Un desert foarte popular si cu asta am spus tot. Iar faptul ca-ti permite sa te "joci" putin cu ingredientele dupa bunul plac,il face si mai interesant. Acum, ce-i drept sa spun...cam ingrasa :) Dar pana una alta, cine-a venit in cautare de cure de slabit, n-a venit unde trebuie :) Sper sa va bucurati de acest desert. Fie el si virtual :)

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Pentru papanasi:
    • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
    • Faina de cozonac – 240 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 80 g
    • Praf de copt – 1 pliculet
    • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • Apa de trandafiri – 2 lingurite
    • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
    • Smantana grasa – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
    • Pentru dulceata:
      • Cidru – 100 ml
      • Capsuni – 200 g
      • Scortisoara baton – 1 buc
      • Anason stelat – 1 buc
      • Cuisoare – 3-4 buc
      • Gellfix – 1/4 plic
      • Zeama de lamaie – 3 linguri
      • Zahar gelifiant – 80 g

Mod de preparare

 Reteta de preparare a papanasilor

  • Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;

  • Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului / Nu-i problema daca nu aveti un malaxor – puteti framanta totul de mana;

  • Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;

  • Porniti aparatul pe viteza mica;

  • Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;

  • Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox;

  • Lasati la framantat cca 8-10 min;

  • Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;

  • Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);

  • In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;

  • Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;

  • Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;

  • Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;

  • Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;

  • Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);

  • Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;

  • Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Cheesecake cu ciocolata

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....

Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de Creatsa

Nuci umplute

Mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana se dizolva zaharul. Adauga lingura cu lingura uleiul,laptele si amoniacul stins. Adauga faina si incepe sa framanti aluatul pana nu se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2015, 09:31
deliciosi,am sa fac si eu
la 04.06.2015, 09:38
Cam ingrasa zici tu? atunci nu-i fac Sunt mortales de buni!
la 04.06.2015, 09:46
buni buni
la 04.06.2015, 10:00
la 04.06.2015, 10:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking