Ingrediente
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru papanasi:
- 400 gr branza dulce de vaci proaspata
- 1 ou
- 350 gr faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 100 gr zahar
- 1 lingura extract de vanilie
- Coaja rasa de la 1 lamaie mica bio
- Ulei de floarea soarelui pentru prajit papanasii
- Iaurt gras grecesc sau smantana pentru servit
- Pentru dulceata:
- 300-350 gr afine congelate
- 3-4 linguri indulcitor pulbere
- 1 lingurita pectina(optional)
- 2 linguri apa
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare. Se adauga treptat amestecul de faina la cel de branza, se amesteca cu furculita, iar cand procedeul a devenit greu se pune aluatul pe masa de lucru si se framanta cu mana. Trebuie sa va rezulte un aluat care nu se lipeste de maini, dar nici nu trebuie sa fie un aluat uscat. Se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Punem putina faina pe masa de lucuru si pe maini. Rupe cate putin de aluat si cu mainile usor infainate modeleaza sfere. Dupa ce am terminat tot aluatul de modelat punem uleiul la incins. Se prajesc sferele in ulei mult incins, se intorc pe toate partile in uleiul incins pana devin rumene. Flacara trebuie sa fie medie, nici mica sa nu stea mult in ulei, dar nici mare sa se parpoleasca la suprafata si in interior sa fie crude…Se scot papanasii pe servetele de hartie.
Pentru dulceata: afinele se pun intr-o craticioara, se adauga indulcitorul si 2 linguri apa. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru a grabi procesul de ingrosare al dulcetii am folosit putina pectina…daca nu doriti nu puneti, lasati dulceata sa fiarba pana se ingroasa putin.
Pentru asamblare: folositi niste cupe/pahare. Punem 2-3 linguri iaurt gras sau smanta grasa, peste, 2 linguri dulceata, apoi 2-3 papanasi, peste papanasi, iaurt gras sau smantana grasa si dulceata. Sunt mortales, pe cuvant de bucataras!:))) Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|