Colțunasi cu branza dulce

Postat de RODIMUR in Mancare copii
16 Iun 2018 | 5753 vizualizari
Colțunasi cu branza dulce

De obicei fac colțunașii cu brânză sărată, sau cu cartofi (de post) dar acum m-am hotărât să-i fac cu brânză dulce, de vaci, pentru că tot aveam la frigider ingredientele principale. Iar cu smântână alături, acești colțunași sunt excelenți! Din ingredientele de mai jos am făcut 44 de colțunași.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare fină
  • 250 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru fiert colțunașii:
  • 4-5 litri de apă
  • sare
  • Pentru servit:
  • unt / ulei de floarea soarelui
  • smântână

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă făina cu grisul și sarea și se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adăugată puțin câte puțin. Se adaugă și cele două linguri de ulei de floarea soarelui și se mai frământă puțin, până ce aluatul devine elastic și potrivit de moale, după care se învelește în folie alimentară și se lasă "să se odihnească" timp de 30 de minute.

În acest interval de timp se prepară umplutura. Se mixează bine brânza cu: zahărul tos, vanilia și oul, până ce amestecul este omogen.

După ce aluatul "s-a odihnit" puțin, se transferă pe planșetă, se mai frămână puțin și se porționează în 2-4 bucăți din care se vor întinde, pe rând foi de 3-4 mm grosime. Se decupează cu forma specială, sau cu un pahar, cercurile de aluat din care se vor face colțunașii.

Se depune câte o linguriță de umplutură pe fiecare cerculeț de aluat, se pliază și se lipesc bine, după care se depun pe planșeta înfăinată (ca să nu se lipească) până ce se formează toți colțunașii.

Colțunașii se iau cu o spumieră și se lasă la fiert, într-o oală cu apă multă, clocotită, cu sare. În timpul fierberii se mai întorc colțunașii cu paleta, în oală, cu grijă, ca să nu fie striviți. Se lasă colțunașii la fiert 10-12 minute, până ce se ridică la suprafață, după care se iau cu spumiera și se depun într-un vas, uns cu unt în prealabil.

Ca să nu se lipească între ei, după ce au fost scoși de la fiert, colțunașii se stropesc cu unt topit, sau cu ulei încălzit, de floarea soarelui.

Se servesc calzi, cu smântână alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colțunasi cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Postat de Criss

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face...

Citeste continuarea

Coltunasii Bunicii

Postat de Ksenya

Coltunasii Bunicii

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 15:21
Buni!
la 17.06.2018, 15:51
Da, așa e, Cristinuța...Mulțumesc frumos!
la 17.06.2018, 15:54
la 17.06.2018, 16:06
mi se par migalosi, de aceea nu ma incumet sa fac... Insa servesc de aici si eu o portie mica,daca imi este perims!
la 17.06.2018, 16:23
Ce buni trebuie sa fie! Nu am mancat niciodata, dar cred ca as da gata o portie zdravana!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking