Coltunasi cu cartofi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
5 Apr 2017 | 7851 vizualizari
Coltunasi cu cartofi

 Rețete de post economice

Ingrediente

  • 500 grame de făină de grâu 
  • 100 grame de gris 
  • 1 praf de sare, după gust 
  • apă caldă
  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale.

Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul în care s-a prăjit, pentru ca umplutura să fie onctuoasă și legată.

Se întinde o foaie de aluat, de 4-5 milimetri grosime, în care se decupează, cu o formă specială, foițele pentru colțunași. Cine nu are formă specială pentru colțunași (care prin presare, lipește colțunașii) poate folosi o formă rotundă, eventual un pahar.)

Colțunașii se umplu cu această compoziție de post, se lipesc si se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a pus, în prealabil, puțină sare. După 10-12 minute, colțunașii sunt fierți. Se scot cu o spumieră și se așază într-un platou. Ca să nu se lipească între ei, se vor stropi, pe toată suprafața lor, cu puțin ulei încălzit, în care s-a rumenit o lingură de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

Postat de Ksenya

Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

   Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie...

Citeste continuarea

Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza

Postat de mihasara

Coltunasi din aluat de  cartofi umpluti cu branza

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2017, 19:02
la 06.04.2017, 20:04
la 07.04.2017, 10:20
la 07.04.2017, 21:51
la 17.04.2017, 23:26
Ce buni !!! De mult timp nu am mai mancat
Bine ai venit Rodica !!!Incearca sa-ti faci cat mai multi prieteni . Astfel pe peretele tau vei vizualiza activitatea lor si retetele postate . La fel retele tale vor intra automat pe peretele prietenilor

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking