Coltunasi cu visine

Postat de Julie in Dulciuri
18 Iul 2011 | 7675 vizualizari

O reteta simpla, veche, cu care ne-a incantat copilaria bunica sau mama. Ca sunt umpluti cu visine, branza, ciuperci, carne, sau sunt de post, coltunasii sunt un deliciu culinar cu care ne putem rasfata in orice moment al zilei. Pregatirea coltunasilor are legatura si cu un obicei stravechi, folosit de bunicile noastre doritoare sa-si afle destinul. Conform traditiei, in zilele de sarbatoare, cum ar fi de Sf Andrei, de Sanziene sau Boboteaza, cine dorea sa-si cunoasca ursitul, prepara coltunasi umpluti cu biletele pe care scria inainte, numele mai multor baieti cunoscuti. Numele baiatului din coltunasul care se ridica primul la suprafata, in timpul fierberii, se spune ca era numele alesului. Un obicei plin de farmec, care in unele zone ale tarii inca se mai pastreaza.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 18.07.2011, 16:01
buni
la 18.07.2011, 16:41
buni buni
la 18.07.2011, 16:44
Foarte tentanti
la 18.07.2011, 18:05
la 18.07.2011, 20:04
la 18.07.2011, 20:49
la 18.07.2011, 21:50
Si mie imi plac coltunasii ..dar asa cu fructe nu am incercat niciodata...
la 19.07.2011, 01:01
ce prezentare frumoasa
la 19.07.2011, 09:28
mmm deliciosi
la 25.06.2021, 10:21

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking