Colțunasi de post, cu magiun

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
21 Mar 2018 | 8343 vizualizari

În fiecare post fac măcar o dată colțunași, pentru că ne plac tuturor. De cele mai multe ori, fac colțunași cu cartofi, dar de această dată am făcut colțunași cu magiun cu nuci, la îndemnul unei doamne pe care o stimez în mod deosebit, Navidad. Dacă în Bucovina, sau Transilvania colțunașii se numesc "piroște/piroști", în Moldova li se mai spune și "chiroște". Eu le-am spus de la bun început "colțunași"... Aici pe site, prima rețetă postată a fost de colțunași cu cartofi, oarecum incompletă, pentru că pe vremea aceea nu știam că trebuie să scriu o introducere, TIPS-uri și să adaug mai multe poze (din care, totuși, aveam suficiente și la vremea aceea). (https://www.bucataras.ro/retete/coltunasi-cu-cartofi-82106.html) Este o rețetă economică, de post și care se face repede, pentru că aluatul nu trebuie să stea la dospit, ci se prelucrează imediat ce este gata preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut 56 de colțunași, câte 8/porție.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 25.03.2018, 12:12
Buni!
la 25.03.2018, 19:08
Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking