Coltunasi Mama Mia

Postat de alinapaven in Mancare copii
9 Iun 2017 | 4191 vizualizari
Coltunasi Mama Mia

Imi amintesc cu drag de coltunasii lui mama mia. Pentru noi a fost ca si o bunica, pentru ca mereu era aici la noi si o ajuta pe mama la prajituri. Venind la noi in vizita, am rugat-o sa imi arate si mie reteta la acestia, pentru ca atunci cand eram micuta ii devoram doar. A fost  o experienta frumoasa si momente magice.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 grame unt
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei ( cca 300 ml)
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Se framanta foarte bine totul (aproximativ 15 min), apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa in foaie subtire. Dupa ce este intins bine cu sucitorul, se pune putin ulei deasupra si se intinde peste tot. Urmeaza rularea aluatului de jos in sus. Dupa ce este rulat ca si o rulada, se taie cu cutitul bucatele de lungimea degetului. Pe urma se aduna la capete se rasuceste si se face bila din fiecare. Se intinde iarasi cu sucitorul rotunde si se taie putin la mijloc. Pe urma se pune in uleiul incins pana se rumenesc. Se pot face si cu branza inainte de a-i pune la prajit sau se pot servi asa cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi Mama Mia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu salam uscat si porumb

Postat de Dya

Pizza cu salam uscat si porumb

Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se...

Citeste continuarea

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2017, 10:57
mmm...ce buni sunt!
la 10.06.2017, 08:43
Buni!
la 10.06.2017, 20:40
Ce faini!
la 13.06.2017, 08:06
la 13.06.2017, 15:13

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking