Ingrediente
- cirese
- zahar ( o lingura cu varf la borcan de 400 g, 2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
- borcane
- capace
Mod de preparare
Curatam ciresele de codite si le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.
In borcanele bine spalate se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim complet ciresele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ) .
Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita , apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop. Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor.
Fierbem compotul 20 minute la foc mic si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert. Cand borcanele s-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|