Compot de cirese
Postat de vasimur in Sirop / Compot 9 Sep 2022 | 2579 vizualizari
Îmi place să mănânc compot, mai ales seara, deoarece este o mâncare foarte ușoară și răcoroasă. Fac deseori compot, din orice fel de fructe am la dispoziție, mere, pere, prune etc. dar cel de vișine, este preferatul meu. De data asta, am primit ceva mai multe cireșe, de la un vecin și m-am gândit să fac câteva sticle de compot, pentru la iarnă.
Nu sunt adeptul folosirii conservanților motiv pentru care prefer prepararea prin sterilizare, sau pasteurizare. Prepararea nu durează mult, compoturile rezistă în timp, iar fructele rămân întregi, cărnoase și bune.
Dacă doriți un compot mai aromat, atunci puteți pune o păstaie de vanilie și/sau un baton de scorțișoară. În caz contrar, compotul va avea gustul său natural.
Din ingredientele de mai jos, au ieșit 9 sticle de compot.
Inapoi la reteta
|