Compot de nectarine

Postat de caroline in Sirop / Compot
12 Sep 2014 | 4299 vizualizari
Compot de nectarine

E prima oara cand fac compot ... Am primit multe nectarine...am mancat noi cat am mancat dar tot erau :)) ... Asa ca m-a dus gandul la un compot ,,ca tot sunt in toi retetele pentru camara :) .M-am inspirat de la compotul de piersici de la Merisor :X ( multumesc Meri :-* )

Ingrediente

  • 2 kg nectarine
  • 18 linguri cu zahar
  • apa

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus au iesit 6 sticle.

Nectarinele le spalam,le taiem in jumatate,eliminam samburele si apoi le taiem felii .Dupa plac si marime le puteti pune si jumatati .

Eu am cantarit 2 kg nectarine dupa ce am indepartat samburii.

Sticlele spalate si bine uscate,le umplem cu feliile de nectarine.

Punem cate 3 linguri de zahar la fiecare sticla . Daca fructele sunt mai acrisoare , marm cantitatea de zahar.

Completam cu apa si punem capacele bine la sticle .

Asezam sticlele intr-o oala si umplem cu apa pana la gatul sticlelor.

Dam la foc si lasam circa 15-20 minute.

Cand sunt gata , le impaturim intr-o patura si cand s-au racit le asezam in camara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort diplomat

Postat de rocsi_1612

Tort diplomat

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....

Citeste continuarea

Tort cu crema de nectarine

Postat de rhapsody

Tort cu crema de nectarine

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2014, 19:29
n-am facut dar imi plac tare mult nectarinele!
la 12.09.2014, 19:34
Deyu ... e prima oara cand fac ... sper sa fie bun
la 12.09.2014, 19:39
la 12.09.2014, 19:40
Arata bine !
la 12.09.2014, 19:40
Andreea, la mine tine compotul si doi ani, ca nu mancam, dar folosesc la prajituri
PS: ma bucur ca ti-am folosit ca inspiratie!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking