Compot de visine

Postat de RODIMUR in Conserve
5 Iul 2018 | 4450 vizualizari
Compot de visine

Dacă dulceața de vișine făcută anul trecut, încă nu s-a terminat, compotul a fost repede mâncat, așa că acum am făcut o nouă porție, nu prea mare, pentru că voi mai face și altele. Am preparat întotdeauna compoturile fără conservanți, după această rețetă de la mămica și s-au păstrat foarte bine, până anul următor. Chiar și acum mai am câteva borcane cu compot de prune, în stare perfectă. Preparate prin sterilizare, sau pasteurizare, compoturile rezistă în timp, iar fructele rămân întregi, cărnoase și bune. Iar un ultim avantaj ar fi acela că prepararea lor nu durează mul timp. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 6 sticle mari de compot și două mai mici (amândouă, cât o sticlă mare!). Păstaia de vanilie și batonul de scorțișoară se adaugă opțional, la fierberea siropului, dacă doriți un compot mai aromat. Dacă doriți să faceți un compot cu gust absolut natural, atunci eliminați vanilia și scorțișoara din lista de ingrediente. Nu am inclus în timpul pentru preparare perioada în care sticlele cu compot au stat la căldură, pentru pasteurizare (menținerea preparatului la o temperatură peste 80 grade, câtva timp).

Ingrediente

  • 3 kg de vișine altoite
  • 750 grame de zahăr tos
  • 2,5 litri de apă
  • 1 păstaie de vanilie (opțional)
  • 1 baton de scorțișoară (opțional)

Mod de preparare

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă.

Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și se adaugă apa. Se fierbe  siropul, numai atât cât să se dizolve zahărul. (Opțional, se adaugă vanilia și scorțișoara).

Vișinele scurse bine de apă se introduc în siropul oprit din fiert, doar 1-2 minute, până ce își schimbă culoarea. Atunci se iau vișinele cu paleta și se pun într-un vas încăpător. Se procedează la fel, până la epuizarea întregii cantități de fructe.

Imediat, se pun vișinele calde în sticle/borcane, se toarnă deasupra siropul fierbinte, se închid recipientele ermetic și se depozitează într-un loc ferit, învelite în folie de plastic și în multe pături, care să mențină căldura, zile în șir.

După câteva zile, când aproximați că siropul s-a răcit, se scot sticlele/borcanele cu compot dintre pături și se depozitează în cămară, sau într-un loc răcoros și întunecat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2018, 14:10
la 05.07.2018, 15:00
Bun! Eu il folosesc mai mult pentru supa de visine, iarna!
la 05.07.2018, 15:02
A, pentru noi e un desert foarte bun, în orice anotimp. Supă de vișine? N-am făcut niciodată... Înseamnă că e o supă dulce, ca siropul, nu?
la 05.07.2018, 15:51
O bunatate!
la 05.07.2018, 16:23
Așa este, Buni! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking