Confit de canard (rata conservata)

Postat de Brindusa in Conserve
8 Ian 2011 | 13776 vizualizari

Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original. Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 27.06.2011, 20:06
excelente aceste pulpe de rata. pentru cine doreste reteta "pe scurtatura" inclusiv acea grasime de rata in care sunt pulpele conservate, va pot da un telefon de contact pentru cineva care le aduce din Franta. Sunt excelente ca pret:in cutie sunt 4-5 pulpe si costa in jur de 30-33 lei ... va pup
la 05.10.2011, 01:13
Doina, da-mi si mie te rog numarul persoanei care vinde Confit de Canard, sau poate cineva sa-mi spuna in ce magazin gasesc asa ceva?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking