Confit de canard (rata conservata)
Postat de Brindusa in Conserve 8 Ian 2011 | 13776 vizualizari
Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original.
Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).
Inapoi la reteta
|
Comentarii (17)
la 27.06.2011, 20:06
excelente aceste pulpe de rata. pentru cine doreste reteta "pe scurtatura" inclusiv acea grasime de rata in care sunt pulpele conservate, va pot da un telefon de contact pentru cineva care le aduce din Franta. Sunt excelente ca pret:in cutie sunt 4-5 pulpe si costa in jur de 30-33 lei ... va pup
la 05.10.2011, 01:13
Doina, da-mi si mie te rog numarul persoanei care vinde Confit de Canard, sau poate cineva sa-mi spuna in ce magazin gasesc asa ceva?
COMENTEAZA