Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
13 Mai 2015 | 5598 vizualizari
Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1,2 kg
  • 150 gr bacon
  • 3 linguri ulei de masline+2 linguri pt uns vasul
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 100 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr branza Cheddar

Mod de preparare

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute.

Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida. Agitam tigaia sa se amestece conopida cu celelalte ingrediente. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline, adaugam pesmetul si imbracam tava in pesmet.

Turnam in tava compozitia de conopida. In aceeasi tigaie punem smantana pentru gatit si branza cu mucegai rupta in bucatele. Punem tigaia pe foc si lasam pana branza este topita, aproximativ 2 minute.

Sosul de smantana cu gorgonzola il punem peste conopida, iar deasupra radem branza cheddar sau cascaval. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana capata o crusta deasupra. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de dovlecei

Postat de licurici_lra

Sufleu de dovlecei

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de cristeena20

Ratatouille

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2015, 16:24
prima....portie dubla te rog!
la 13.05.2015, 16:25
Gata Medi! am pus masa
la 13.05.2015, 16:30
Aici doar privesc...
la 13.05.2015, 16:33
E gratis privitul))
la 13.05.2015, 16:36
Pai tocmai,cat mai este gratis privesc....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking