Conopida gratinata cu bechamel si bacon

Postat de daniastefania in Mancaruri de legume
20 Aug 2015 | 4644 vizualizari
Conopida gratinata cu bechamel si bacon

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 200 g bacon cubulete
  • 2-3 rosii coapte
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g cascaval ras
  • Oregano
  • Sare
  • Ulei
  • Unt cat o nuca
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte fierbinte

Mod de preparare

Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Adaugam sare, zahar si oregano dupa gust. Luam de pe foc si blenduim sosul.

In putin ulei calim baconul. Eu am folosit salam, ca nu aveam bacon. Voi puteti folosi ce va place mai mult. Facem si sosul bechamel. Punem untul intr-o tigaie. Adaugam faina, o prajim cateva minute, pana isi schimba culoarea. Treptat adaugam laptele fierbinte. Amestecam continuu. Condimentam cu sare si piper. Intr-o tava pentru cuptor punem sosul de rosii. Peste sos asezam conopida. Peste presaram baconul, salamul in cazul meu. Turnam deasupra sosul bechamel. Peste presaram cascaval ras. Dam tava la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bechamel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Postat de oanapl

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...

Citeste continuarea

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana

Postat de Caty

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana

 Iata cum se prepara Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana Pentru inceput, coacem ardeii. Ii punem intr-un vas, presaram putina sare pe ei si ii acoperim. Cand s-au racorit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2015, 21:07
buna
la 20.08.2015, 21:14
Arata bine!
la 20.08.2015, 21:36
buna ..yammmm
la 20.08.2015, 21:39
Multumesc!
la 21.08.2015, 00:29
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking