Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
21 Mar 2015 | 3625 vizualizari
Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Nu gatesc conopida in multe feluri, cel putin nu stiam alte retete, decat salata de conopida cu maioneza si pane...Daca tot evit carnea, atunci musai sa gasesc retete cat mai diversificate cu legume. Iar cand vine vorba de brocolii, nici atat...o ocolesc de-a dreptu:)) Am gasit aceasta solutie la Jamie Oliver, de a face aceste legume nu foarte indragite. Rezultatul a fost unul excelent.

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • pentru sos:
  • 300 gr brocolii (congelati am folosit eu)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 praf de sare, chili rasniti, cimbru uscat
  • nucsoara proaspat rasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru(Milkana am folosit eu)
  • pentru deasupra:
  • 1 pumn de pesmet facut in casa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru

Mod de preparare

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat.

Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se topeasca untul, apoi se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga treptat lapte fierbinte, amestecand cu telul pana la incorporarea laptelui in sos. Se adauga un praf de sare si nucsoara proaspat rasa, smantana, bucatele de branza si se amesteca. Se lasa sosul sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul sa nu se prinda sosul. Se pun brocolii si se fierb 15 minute pana se inmoaie. Se scurg de apa, se pun in bolul robotului si se pasireaza. Piureul rezultat se pune peste sosul alb, se amesteca cu o spatula. Sosul "verde" rezultat se pune peste conopida. Deasupra punem o mana de pesmet si bucatele de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana se rumeneste deasupra. Se serveste calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute la cuptor

Postat de pittbull

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam...

Citeste continuarea

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Postat de Oana

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2015, 15:02
ma enerveaza ca toate mancarurile astea 'bune' sunt cu branzeturi Si eu mananc cu drag conopida pane sau cu maioneza , iar daca o fac la cuptor trebuie sa o fac doar cu ou, deci e o omleta cu conopida in final )
la 21.03.2015, 15:03
Un deliciu
la 21.03.2015, 15:03
Ce - mi place conopida...original cu branza cu mucegai
la 21.03.2015, 15:21
nu prea place conopida
la 21.03.2015, 15:29
Timi, aici si nu doar aici, poti sa jonglezi cu ingredientele. Adica poti sa scoti branza...este adevarat ca are un gust aparte cu branza, dar cum tu nu mananci branza este ok si fara...eu asa zic

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking