Conopida impanata cu cascaval, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
23 Ian 2019 | 4169 vizualizari

Conopida este o legumă pe care am descoperit-o mai târziu (deși forma ei m-a fascinat dintotdeauna - francezii îi zic, pe bună dreptate ”chou fleur”) dar pe care am apreciat-o de îndată. Așa că am pregătit-o în fel și chip, iar de această dată am căutat în supermarket o conopidă mică și frumoasă, ca s-o fac împănată cu cașcaval, la cuptor. Am mai făcut conopidă împănată, dar cu jambon sau cu usturoi. Acum, însă, cașcavalul a fost pe primul plan, alături de conopidă. Dincolo de mirosul, mai puțin agreabil, pe care-l emană conopida fiartă, destul de repede, din cuptor a ieșit o minunăție, ca aspect și ca gust...

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 24.01.2019, 20:37
la 24.01.2019, 21:06
Rocsi, mulțumesc!
la 25.01.2019, 17:07
Ce frumos este gratinata
la 25.01.2019, 17:09
Rodica incearca sa pui la fiert 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu . Am invatat trucul de la o unguroaica batrana .
la 25.01.2019, 18:46
Bine, Mihaela, mulțumesc pentru sfat! Așa voi face data viitoare, pentru că eu am încredere în beneficiile bicarbonatului. Cred că bicarbonatul va face conopida mai puțin fragilă, așa cum se întâmplă când țin fructele (căpșunile, în mod special) în apă cu bicarbonat, atunci când fac dulceață și ele devin mai ferme și rămân întregi.
la 28.01.2019, 09:45
Buna!
la 28.01.2019, 10:53
Așa este, Dantes... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking