Conopida pane

Postat de trifadalia in Mancaruri de legume
26 Iun 2018 | 2795 vizualizari
Conopida pane

De la conopida se consuma doar floarea care este formata din mici buchetele.

Ingrediente

  • 1 buc de conopida
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua

Mod de preparare

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.

Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.

Se fierbe aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu sare si lapte care o albeste si nu o lasa sa se innegreasca. Daca se fierbe prea mult, se zdrobeste. Dupa ce se fierbe, se scoate la scurs si se condimenteaza cu piper si sare ( daca mai este cazul), apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se da prin faina si ou, apoi se pune la prajit in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Postat de Bucataras

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Iată cum se prepară Conopida pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid:     Taie conopida pe jumătate, apoi desfă-o în...

Citeste continuarea

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2018, 11:28
Și mâncărica asta-i bună!
la 26.06.2018, 11:41
la 26.06.2018, 13:04
la 26.06.2018, 15:02
RODIMUR recunosc ieri am avut in meniu conopida de toate felurile gatita daca a fost asa multa era p0acat sa se strice deci gatita a trebuit. Daca sunjt mai multe feluri se mananca repede si sunt incantati
la 26.06.2018, 16:15
Buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking