Ingrediente
- 9-10 copănele de pui
- 3-4 roșii
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 2 cepe galbene
- 2-3 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- Pentru servit:
- mămăliguță
Mod de preparare
Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se adaugă în cratița în care s-au prăjit ușor copănelele. După 2-3 minute se adaugă apă, cât să le acopere și se lasă cratița la foc mediu. Se acoperă cratița cu un capac, ca să se pătrundă ușor carnea.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în cratiță.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe și apoi se taie cubulețe (nu prea mici).
Când lichidul din cratiță a scăzut și copănelele s-au pătruns, se adaugă ardeii grași, se acoperă vasul cu capac și se lasă la foc mic încă 5-7 minute. Când ardeii grași s-au înmuiat, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei și după încă 3-4 minute se ia vasul de pe foc și se acoperă cu un capac.
Se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.
Mâncarea se servește caldă, cu mămăliguță preparată între timp și se presară cu pătrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|