Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

Postat de RODIMUR in Pui
9 Apr 2021 | 3730 vizualizari
Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

Am văzut odată pe net o mâncare de pui cu ardei grași, nu mai știu la cine și nici nu are importanță. Adeseori, credem că o rețetă este prima de acest fel, dar descoperim apoi că altcineva a făcut-o mai înainte, chiar mai bună... Important este faptul că de îndată ce am văzut-o m-am gândit la savoarea acestui preparat, savoare pe care o simt și acum în gură, deși mâncarea s-a terminat de vreo două zile. Așa că am preparat-o de îndată ce a fost posibil și nu a durat mult până ce ne-am delectat cu ea.

Ingrediente

  • 9-10 copănele de pui
  • 3-4 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • mămăliguță

Mod de preparare

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se adaugă în cratița în care s-au prăjit ușor copănelele. După 2-3 minute se adaugă apă, cât să le acopere și se lasă cratița la foc mediu. Se acoperă cratița cu un capac, ca să se pătrundă ușor carnea.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în cratiță.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe și apoi se taie cubulețe (nu prea mici).

Când lichidul din cratiță a scăzut și copănelele s-au pătruns, se adaugă ardeii grași, se acoperă vasul cu capac și se lasă la foc mic încă 5-7 minute. Când ardeii grași s-au înmuiat, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei și după încă 3-4 minute se ia vasul de pe foc și se acoperă cu un capac.

Se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Mâncarea se servește caldă, cu mămăliguță preparată între timp și se presară cu pătrunjel tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancarica de pui cu ardei copti

Postat de lilik

Mancarica de pui cu ardei copti

coacem ardeii si rosiile pe plita. rosiile le curatam si le punem intr-un vas,curatam si ardeii si ii taiem cubulete sau fasiute. carnea o punem sa dea cateva clocote, separat ceapa...

Citeste continuarea

Mancarica de vara cu copanele

Postat de MorosanuDaniela Cornelia

Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2021, 18:15
Cred ca e tare bun cu atata ardei!
la 09.04.2021, 19:24
la 09.04.2021, 19:58
Ce apetisante sunt!
la 09.04.2021, 22:23
Arata minunat !!! Eu la prima vedere am vazut cu pireu
la 09.04.2021, 23:23

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking