Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911 in Pui
1 Feb 2020 | 927 vizualizari
Copanele de pui in sos de vin

Acest fel de mancare a fost pentru noi un pranz tare bun si gustos, de ne-am lins pe degete. 

Ingrediente

  • 5 copanele de pui
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 200 ml vin alb
  • patrunjel verde tocat
  • garnitura: cartofi piure
  • salata: sfecla rosie

Mod de preparare

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele.

Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste usor apoi se trage deoparte in cratita. Se asaza pulpele si se intorc pe toate partile pana se albesc. Se toarna vinul si se amesteca totul. Se acopera cratita pentru 5 minute.

Morcovul se taie rondele si se pune peste carne. Se lasa sa fiarba la foc mic pana este facuta carnea. Spre final se adauga usturoiul curatat si taiat feliute, putin patrunjel verde tocat si se mai lasa inca 5 minute sub capac.

Intre timp se prepara piureul de cartofi sau orice alta garnitura preferati. 

Peste piureul de cartofi se pune sosul din cratita, alaturi de un copanel. O mancare tare gustoasa.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Mancare de pui cu sos de rosii

Spala si curata bine puiul.  Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile.  Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.02.2020, 20:13
Si noua ne plac foarte mult!
la 01.02.2020, 20:29
Prea le-ai imbatat in vin...nu se simteau prea bine treze ?
la 01.02.2020, 20:30
Bune!
la 01.02.2020, 20:35
Tare bune sunt...!
la 01.02.2020, 20:47
Fragede și delicioase!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking