Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

Postat de RODIMUR in Pui
25 Mai 2020 | 3436 vizualizari
Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

Zilele trecute m-am gândit să prepar aceste copănele la tigaie, în sos tomat, ca să le pot savura cu mămăliguță caldă, așa cum îmi place tare mult. Am făcut sosul ușor picant, ceea ce a dat mâncării un gust foarte bun.

Ingrediente

  • 8 copănele
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • chilli
  • oregano
  • cimbru
  • condimente pentru pui
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță de amidon alimentar (opțional)

Mod de preparare

Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc.

Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor. Atunci se scot din tigaie pe o farfurie și se lasă în așteptare.

Se călesc ceapa și usturoiul în tigaia în care s-au prăjit copănelele, până ce se înmoaie. Atunci se adaugă copănelele și 100 ml de apă, se acoperă tigaia cu capacul și se lasă la foc mic, să se pătrundă bine.

Între timp se prepară sosul din: suc de roșii, sare, piper, condimente pentru pui, boia de ardei puțin chilli, oregano, cimbru și zahăr tos. Condimentele se adaugă după gust, cu atenție la chilli, pentru ca sosul să nu fie prea iute.

Cine dorește ca sosul să fie mai gros, va adăuga și o linguriță de amidon alimentar. Se omogenizează sosul și se adaugă în tigaia cu copănele. 

Se mai lasă preparatul la foc mic, încă 5-6 minute. Se verifică dacă sunt pătrunse copănelele, iar când sosul a mai scăzut puțin și s-a legat, se ia tigaia de pe foc.

Copănelele preparate astfel, se servesc calde, cu 3-4 linguri de sos și cu mămăliguță caldă, preparată între timp.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!

Retete similare

Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

Postat de merisor67

Pulpe de pui  in manta de sunculita la cuptor

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Cocos in vin (Coq au vin)

Postat de vio_dreams

Cocos in vin (Coq au vin)

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2020, 09:44
la 25.05.2020, 10:29
Bune copanele cu mamaliga
la 25.05.2020, 10:31
Daaaa, tare bune, Tabita! Chiar îți plac...?
la 25.05.2020, 10:37
Daaa mai ales ca sunt si cu usturoi si multa ceapa
la 25.05.2020, 10:39
Păi, nu prea se vede... Îmi place = like...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking