Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612 in Pui
18 Sep 2014 | 11949 vizualizari
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Iubesc aceste tarte si nu ma satur niciodata de ele. Imi place se le pregatesc sub diferite combinatii, sa jongles cu ingredientele, asa cum face un clovn cu jucariile sale. Stiu ca aluatul de tarta trebuie sa fie cu unt, ou si faina, insa eu il prefer si imi place mai mult aluatul dospit pentru un astfel de preparat. Sper sa va fie pe plac!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul: 

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.

La sfarsit incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam alautul la dospit cam 30 de minute.

Umplutura:

Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.

Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.

Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.

Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.

Deasupra presaram cascavalul ras.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.

Este grozava de luat si la pachet ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

Postat de Valclaudia

Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam si spalam legumele si ciupercile. Ciupercile pleurotus se trec prin robot, ciupercile champinion se taie bucati. Tot bucati se taie si morcovul...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2014, 20:37
ce buna o fi
la 18.09.2014, 20:39
Ce cina buna!
la 18.09.2014, 20:40
buna buna
la 18.09.2014, 20:58
ce bunatate!
la 18.09.2014, 21:06

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking