Quiche Lorraine

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
26 Feb 2012 | 14704 vizualizari
Quiche Lorraine

Probabil veti spune ca nu este reteta clasica a acestei tarte.Am preferat pentru umplutura puiul în locul baconului si am adaugat si niste ciuperci. Delicioasa aceasta tarta considerata un preparat al bucatariei franceze,desi ea îsi are originile în Germania,în regatul Lothrigen,redenumit ulterior de francezi Lorena. Daca initial pentru aceasta tarta era folosit un aluat de pâine,în timp acesta a suferit modificari,folosindu-se un aluat nisipos din unt si faina.De asemenea,în functie de zone si preferinte,în umplutura s-a adaugat brânza sau, în Quiche alsacienne ceapa. Dar indiferent de ce vom adauga în umplutura,alaturi de bacon,oua si smântana,rezultatul va fi la fel de spectaculos.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 350 gr faina
  • 175 gr unt
  • Un ou
  • 3 linguri apa rece
  • Sare
  • Pentru umplutura:
  • Un piept de pui
  • 500 gr.ciuperci pleurotus
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • Ardei kapia rosu
  • Ulei
  • 150 gr cascaval
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper,nucsoara,usturoi granulat

Mod de preparare

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta.

Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana cand obtinem o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam oul,apa si framantam un aluat.Framantam doar pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul cu o folie si lasam la frigider 30 de minute.

Pieptul de pui il taiem bucati si il condimentam,apoi il prajim pe gratar.

Ciupercile le spalam,le taiem fasii si le prajim in putin ulei.Lasam pana cand scade tot lichidul lasat de acestea.Condimentam,apoi adaugam si pieptiul de pui si ardeiul kapia rosu.Punem si verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider,intindem o foaie rotunda de dimensiunea tavii in care coacem tava,avand grija sa ramana aluat pentru a imbraca si marginile tartei.Punem foaia in tava tapetata,acoperim cu o hartie de copt punand deasupra hartiei boabe de fasole,pentru a evita ca foaia sa creasca.Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.Scoatem tava si punem si umplutura peste foaie.

Ouale le batem cu smantana .Razuim cascavalul.Peste umplutura punem cascavalul si apoi ouale amestecate cu smantana.Punem din nou la cuptor si lasam pana cand umplutura se incheaga si se rumeneste putin deasupra.

Este la fel de buna calda dar si rece.As zice ca e minunata pentru un picnic la iarba verde,dar pentru asta va trebui sa mai asteptam putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (86)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2012, 20:25
prima,prima,prima.......portia cea mai mare.
la 26.02.2012, 20:28
imi place la nebunie! daca a mai ramas ma inscriu pentru o feliuta!
la 26.02.2012, 20:29
Hai ca apuc si eu
la 26.02.2012, 20:29
Nicol,a mai ramas,ca n-am prea mancat azi nimic asa ca te poftesc cu drag
la 26.02.2012, 20:30
Doamna Maria,cam cat de mare sa fie....cea mai mare??

Vezi toate comentariile (86)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking