Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri
17 Oct 2015 | 3970 vizualizari
Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat. Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa. Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara. Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine. Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare. Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

Ingrediente

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml apă rece ca gheaţa
  • 100 g unt
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Tarta Quiche Lorraine

Postat de ctlina

Tarta Quiche Lorraine

Incalziti cuptorul la 200 ° C  Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta. Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 18:09
Arata apetisanta tare placintica
la 17.10.2015, 18:16
Multumesc Camelya!
la 17.10.2015, 18:17
Arata tare bine!
la 17.10.2015, 18:21
Eu vreau una inchisa,doar pentru mine..
la 17.10.2015, 18:22
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking