Tarta Quiche Lorraine

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
19 Aug 2015 | 4579 vizualizari
Tarta Quiche Lorraine

Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry... Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine. Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére. (sursa: culinar.ro)

Ingrediente

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 20 rosii cherry
  • ceapa verde
  • 100 gr cascaval Emmental
  • boia de ardei dulce, sare, piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 ° C 

Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.

Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. 

Gatiti 5 minute și rezervati. 

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.

Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat). 

Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.

Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Presarati boia de ardei.

Varsati deasupra ouăle cu smântâna.

Coaceți timp de 30-40 minute.

O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Quiche Lorraine

Postat de diaconta

Quiche Lorraine

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2015, 17:40
Bunăăăăăăă rău,rău!
la 19.08.2015, 17:43
Ce-mi plac tartele astea!
la 19.08.2015, 18:00
si mie
la 19.08.2015, 18:28
la 19.08.2015, 18:46

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking