Tartă cu piept de pui şi caşcaval

Postat de diaconta in Pui
24 Iun 2012 | 8294 vizualizari
Tartă cu piept de pui şi caşcaval

Ingrediente

Pentru foaia de tarta:

  • 500 gr faina
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui
  • 2 fire ceapa verde
  • Un morcov
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri faina
  • 200 gr cascaval Delaco
  • Sunca taraneasca de casa(5 felii)
  • Sare,piper
  • Marar si patrunje verde
  • Ulei
  • Un galbenus de ou+lapte pentru uns

Mod de preparare

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora,timp in care pregatim umplutura.

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l condimentam.

Morcovul si ceapa le taiem rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim ceapa si morcovii.Adaugam apoi pieptul de pui .Lasam pana se rumeneste putin.Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul.Lasam amestecul sa se raceasca.

Mixam ouale,adaugam smantana si apoi faina.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

In compozitia de oua,punem cascavalul,pieptul de pui racit,verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pastram putin aluat si pentru formele de deasupra.

Iubesc aluatul asta,se lucreaza atat de usor.

Punem umplutura peste foaie.

Din aluatul ramas ,am croit niste „volanaşe” si niste fâşii le-am impletit cu feliile de sunca.

Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Verificati cand este coapta foaia de tarta.

Umplutura s-ar putea sa fie mai moale,dar e din cauza cascavalului.Se va închega dupa ce se raceste.

Preferabil se consuma rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piept de pui şi caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

Postat de rocsi_1612

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

Spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase. Le condimentati cu sare, piper, boia si oregano. Le rumeniti pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 11:02
Ce frumos arata! Servesc si eu o feliuta
la 24.06.2012, 11:25
bunaaaaaaaaaaaaaa!!!!
la 24.06.2012, 11:31
delicioasa !!!
la 24.06.2012, 11:44
Da... Am zis deja...
Vin cu berea sub brat .
la 24.06.2012, 11:46
vin la masa

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking