Ingrediente
- 800 gr piept de pui dezosat
- frunze de spanac crud (sau 200 gr spanac congelat)
- 150 branza telemea
- 100 gr cascaval sau mozzarella
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru uns
- boia dulce, cimbru si piper alb pentru crusta
- 150 ml vin alb
Mod de preparare
Spalam carnea si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.
Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.
Dupa ce am batut carnea, formam o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, branza rasa si cascavalul.
Rulam cu grija si "carpim" pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucatele de carne. Mie mi-au ramas bucatelele acelea mici de piept care se dezlipesc foarte usor cand taiati carnea.
O legam din loc in loc cu ata alimentara, ungem o tava cu ulei si asezam ruloul nostru pe care il asezonam cu boia, cimbru si piper, dupa care picuram putin ulei deasupra si uniformizam cu o pensula de silicon.
Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 de grade, la inceput acoperita cu o folie de aluminiu. Adaugam jumatate de pahar de vin alb si o lasam sa se coaca iar spre final (in ultimee 10 minute) o lasam descoperita ca sa se rumeneasca.
O puteti servi cu garitura de orez, cartofi sau legume gratinate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|