Rulada din piept de pui servita cu bacon si legume

Postat de nico15 in Pui
25 Dec 2011 | 5794 vizualizari
Rulada din piept de pui servita cu bacon si legume

Ingrediente

  • 7 felii de bacon
  • 1 bucata piept de pui
  • 0.3 mm de ghimbir
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 1 bucata de pastarnac
  • 1 bucata de kiwi
  • ½ de ridichie alba
  • 1 bucata zucchini subtire si lunguiata
  • susan negru
  • usturoi aromat
  • 1 ceasca vin rosu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 6 masline verzi fara samburi
  • sare,
  • piper
  • ulei ,
  • rozmarin
  • 4 bucati de arpagic
  • 20 ml de otel balsamic
  • 2 lingurite de miere
  • stoc(stok) de pui  
  • Piure:
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi potriviti
  • 150 g de spanac
  • 3 cubulete de unt
  • smantana lichida si lapte
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • curry,
  • usturoi    

Mod de preparare

Pregatim o marinada dupa cum urmeaza: taiem usturoiul, tocam ghimbirul doar jumatate din cantitate, punem ceasca de vin, adaugam otetul balsamic, mierea, sare, piper, adaugam ceapa si morcovul taiat potrivit se amesteca bine si se adauga carnea, pe care o putem lasa minim doua ore dar se poate lasa si peste noapte.

Trecem la pregatirea ruloului, punem 4 felii de bacon, adaugam peste pieptul de pui care in prealabil a fost batut, peste care adaugam ghimbirul tocat, adaugam ardeiul si pastranacul taiat fasii subtiri(doar cateva fasii) iar deasupra inainte sa rulam putem kivi taiat rondele subtiri, dupa care rulam strans. In acelas timp intr-o tigaie am pus unt si ulei, cand acesta se incinge adaugam rulada cu imbinarea in jos pentru a se praji pe toate partile. Dupa ce rulada a prins culoare a scoatem din tigaie si o lasam in asteptare dupa care taiem restul de morcov, pastarnac si putin ardei si formam un pat pe care vom aseza rulada si o vom da la cuptor, punem ulei si un pic de supa de pui si dam la cuptor 15-20 de minute.

Taiem restul de ardei cubulete, baconul, adaugam: arpagicul, tzuchini, maslinele, saram, piperam, adaugam rozmarin si sotam cateva minute, dupa care le scoatem si le lasam in asteptare. Feliem tzuchini si ridichia alba in felii subtiri si se va trage la tigaie cateva secunde pe fiecare parte, se scot si se aseaza pe sevetele absorbante pentru a inlatura surplusul de ulei.

Verificam daca rulada este gata si o scoatem, iar din legumele pe care a stat rulada le blendam si mai adaugam putin cate putin stoc de pui pentru a fi mai lichid, gustam si daca nu mai cere nimic, acesta este sosul care va acompania preparatul nostru.

Acum vom trece la aranjarea preparatului nostru dupa cum urmeaza: asezam pe farfurie, trei felii de ridichie alba, punem cercul metalic in care adaugam legumele si baconul, apasam un pic sa stea cat mai stranse sa nu se desfaca, dupa care scoatem cerculetul, imbracam legumele in felii de tzuchini care au fost in prealabil presare cu susan negru (care a fost tras la tigaie cateva secunde, fara ulei). Dupa ce s-a racit putem taia rulada, aceasta va sta in varful preparatului nostru, ca in imaginile alaturate.

Putem da si o alta aranjare preparatului nostru dupa cum urmeaza si anume dupa ce s-a racit rulada o taiem in felii si in acest timp putem trece la prepararea diferitelor tipuri de piure-uri si evidend vom prepara si un dressing care se va preta la preparatul nostru.

Eu am facut piure-uri din telina, morcov si spanac. Separat am curatat telina, am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mici si am fiert-o la fel am facut si cu morcovi(curatati, spalato, taiati, fierti) dupa care am blendat separat cele doua legume, dupa care am pus un cubulet de unt, am adaugat telina blendat-o, am pus putin lapte, sare si piper alb si am lasat sa fiarta cand a scazut corespunzator adaugam si o lingura de smantana pentru gatit(lichida 32% grasime), dupa ce a fost absorbita verificam ca piureul nostru sa aiba consistenta si luam de pe foc. La Piureul de morcovi pregatim la fel iar in tigaie adaugam ½ de lingurita de zahar si un praf de curry. La piureul de spanac(congelat) acesta se decongeleaza se fierbe, se toaca bine(sau se blendeaza) se pune untul in tigaie, taiem  usturoiul foarte fin il adaugam si adaugam spanacul, saram si piperam.

Sosul de ardei: coacem 1 ardei rosu, il curatam il blendam, punem un cub de unt in tigaie, adaugam ardeiul punem stoc de pui si lasam sa fiarba, pana ajunge la concentratia pe care ne-o dorim. Luam o jumatate de tzuchini(curatata in interior care a fost in prealabil fiarta si trasa un pic in ulei, aceasta va fi umpluta cu cubulete de bacon si ardei care au fost in prealabil trase in tigaie in unt si ulei. Punem cateva puncte cu reductie de otet balsamic si presaram un praf de piper macinat.

Pentru dessign in laterala farfuriei(pentru primul aranjament) putem face un evantai din doua felii de tzuchini si una de ridichie, in aceste felii vom pute din carnitura de legume si va fi o imbinare de culori.

Sosul pentru preparat il gasim atat pe farfurie, deasemeni el va fi asezat si intr-o lingura fantezi,(aici vreau sa-i multumesc lui Nico Lontras pentru minunatele lui idei si pentru bucuria cu care ne invata diferite lucruri utile si placute pe bloggul sau, multumesc Nico).

Aceasta este reteta sper sa va placa si evident proverbialul Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui servita cu bacon si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa...

Citeste continuarea

Quesadilla

Postat de gusti

Quesadilla

Pieptul de pui taiat fasii l-am condimentat cu sare, piper, putin chili, tarhon si ulei de masline. Astfel pregatit, l-am pus la fript intr-o tigaie. Ardeii copti i-am curatat si i-am taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2011, 15:44
CRACIUN FERICIT
la 25.12.2011, 15:53
delicioasaaaaa!!!!
la 25.12.2011, 16:00
CraciunFericit si voua si Poftiti la masa.
la 25.12.2011, 17:42
miam, miam, ce bunatate...
la 25.12.2011, 20:36

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking