Ingrediente
- 750 g carne pui
- 650 g ceapa
- 1 lingura pasta de gogosari
- 1 lingurita Crema gulas iute
- 3-4 catei usturoi
- 200 ml vin
- 100 g untura
- 1 rosie
- 1/2 ardei gras
- piper
- sare
- boia
- patrunjel verde
Mod de preparare
Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.
Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.
Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cricală ardelenească" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|