Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Postat de gabrielacuisine in Pui
15 Mai 2013 | 9555 vizualizari
Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Am vrut sa mai gatesc si altceva din piept de pui, ca prea sunt monotone snitelele sau friptura la gratar, asa ca am hotarat sa fac o rulada foarte delicioasa cu spanac si branzeturi. Este suculenta, dietetica si chiar aratoasa :-)

Ingrediente

  • 800 gr piept de pui dezosat
  • frunze de spanac crud (sau 200 gr spanac congelat)
  • 150 branza telemea
  • 100 gr cascaval sau mozzarella
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru uns
  • boia dulce, cimbru si piper alb pentru crusta
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare

Spalam carnea  si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.

Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.

Dupa ce am batut carnea, formam o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, branza rasa si cascavalul.

Rulam cu grija si "carpim" pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucatele de carne. Mie mi-au ramas bucatelele acelea mici de piept care se dezlipesc foarte usor cand taiati carnea.

O legam din loc in loc cu ata alimentara, ungem o tava cu ulei si asezam ruloul nostru pe care il asezonam cu boia, cimbru si piper, dupa care picuram putin ulei deasupra si uniformizam cu o pensula de silicon.

Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 de grade, la inceput acoperita cu o folie de aluminiu. Adaugam jumatate de pahar de vin alb si o lasam sa se coaca iar spre final  (in ultimee 10 minute) o lasam descoperita ca sa se rumeneasca.

O puteti servi cu garitura de orez, cartofi sau legume gratinate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu pui si ghebe

Postat de rocsi_1612

Tarta cu pui si ghebe

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Postat de merisor67

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 15.05.2013, 00:12
la 15.05.2013, 06:43
foarte bine arata!!
la 15.05.2013, 07:59
la 15.05.2013, 08:11
la 15.05.2013, 08:18
imi place rulada mult de tot!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking