Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
17 Iul 2014 | 12196 vizualizari
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

De cate ori fac o astfel de tarta dispare din tava imediat. Ne place foarte mult, este consistenta si de nerefuzat ;)..Asa ca ia sa vedem, cine vrea o bucatica???

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 borcan mic ciuperci (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.

Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.

Umplutura:

Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.

Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.

Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.

Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.

Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.

Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.

Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.

Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata

Postat de cristeena20

Tarta cu carne tocata

Pregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2014, 20:35
buna buna
la 17.07.2014, 20:45
ce bună eeeee.
la 17.07.2014, 20:57
Ce faina este!
la 17.07.2014, 21:40
Ce bunatate!
la 17.07.2014, 21:46

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking