Tarta cu carne si ciuperci

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2010 | 31672 vizualizari
Tarta cu carne si ciuperci

Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.

Ingrediente

Pentru tarta
  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
Pentru umplutura
  • 400-500 gr ciuperci(eu am pus galbiori:P )
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou
Un ou si susan pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta:

Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.

Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru "grilajul" superior.

Umplutura:

Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.

Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.

E delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2010, 09:02
gaby.....ce bine arata tarta.... ce buna ar fi acum felia din ultim apoza, arata traznet..... o sa fac si eu, e genul de gustare care imi place tare mult.....
la 17.08.2010, 09:06
E foarte buna, Madi. Ti-o recomand.La toti a placut, ceva foarte rar in familia mea))))
la 17.08.2010, 09:21
super arata! eu faceam reteta asta in varianta mini si stiu ca e tare buna si dispare imediat din farfurii! uite cum arata mini http://bucataras.ro/retete/6095/mini-tarte-cu-carne-si-ciuperci.html
la 17.08.2010, 09:27
Cred si eu ca dispare imediat!
la 17.08.2010, 09:57
mai da ce ne da gaby sa papam de dimineata?azi noapte ai facut-o?arunca si la mine foarte bine arata super 5 fsi 5 lui diaconta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking