Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl in Porc
24 Mai 2020 | 3252 vizualizari
Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • pentru umplutură:
  • 500 g carne tocată porc
  • 200g mix legume congelate
  • 50 g măsline
  • ½ conservă boabe de porumb
  • ½ borcan ciuperci
  • 100g cașcaval
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o legătură pătrunjel
  • 1 ou + 1 albuș
  • pesmet
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • susan

Mod de preparare

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut și se omogenizează.

Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.
Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta.
Se toarnă compoziția de carne peste aluat. Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne.
Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Postat de merisor67

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 17:40
Prima din nou !!! Ce buna
la 24.05.2020, 17:42
la 24.05.2020, 17:48
Mulțumesc Mihaela! Cu drag te servesc!
la 24.05.2020, 17:48
Vasile!
la 24.05.2020, 17:59
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking