Tarta cu carne

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
15 Oct 2010 | 6337 vizualizari
Tarta cu carne

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cimbru
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Aluat:

Se amesteca faina cu sare, praful de copt si cimbru. Untul moale si oul se adauga peste faina si se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea si amestecand continuu se perpeleste pe toate partile, pana se albeste. Adaugam sucul de rosii, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare, piper si busuioc. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam patrunjel verde tocat marunt, oul si omogenizam.

Intindem 2/3 din aluat intr-o foaia subtire, putin mai mare decat diametrul tavii de tarta. Punem aluatul in tava, il intindem bine si-l intepam din loc in loc cu furculita. Repartizam umplutura de carne, nivelam si acoperim cu strat subtire de cascaval ras. Din restul de aluat taiem fasii, decupam diverse forme, dupa preferinta, pe care le punem deasupra tartei.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste calda, dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 10:37
O sa o incerc arata f. bine...
la 15.10.2010, 10:39
Am ajuns repede,vreau si eu o portie...se poate?
la 15.10.2010, 10:42
Multumesc Simy.
la 15.10.2010, 10:42
Desigur Mena.
la 15.10.2010, 11:04
auzi dar ceva de post pentru astazi nu ai facut?imi place tarta

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking