Ingrediente
- pentru aluat:
- 300 g faina
- ¼ lingurita sare
- 115 g unt
- 1 ou
- 1 lingura otet
- 3 linguri apa
- pentru umplutura:
- 1 cutie porumb
- 150 g ciuperci
- 1 ardei rosu
- 1 piept de pui
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- pentru uns:
- 1 galbenus
- 1 lingura apa
Mod de preparare
Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai ardeiul cubulete si ciupercile felii. Ciupercile le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi ardeiul, carnea si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Lasi sa fiarba pentru 15-20 de minute pana scade apa lasata de carne. Adaugi boabele de porumb. Lasi sa se raceasca si apoi adaugi ouale batute.
Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda imbracand si peretii, pui umplutura si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas (dupa ce se taie aluatul ramas pe marginile tavei) poti orna tarta. Ungi cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si dai tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|