Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

Postat de merisor67 in Pui
24 Feb 2019 | 6742 vizualizari
Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

Pentru că ne plac mult sosurile albe, dar și friptura de pui, le-am combinat într-un preparat delicios și greu de refuzat. Evit să prepar des astfel de sosuri, pentru că sunt foarte calorice, dar odată la 2-3 săptămâni simțim nevoia să ne răsfățăm cu ele. Sunt foarte gustoase și se combină perfect cu carnea de pui, cu ciupercile, sau cu diverse ingrediente

Ingrediente

  • 750 g copănele de pui
  • 450 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • nucșoară, după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins, până sunt frumos rumenite și bine pătrunse la interior. Se pot prepara și la cuptor să evităm uleiul, dar ai mei le-au preferat prăjite, că sunt mult mai bune, dar și pentru că avem colesterolul în parametri normali :D :D Scoatem carnea pe prosoape de hârtie absorbante și o scurgem bine de ulei. Cât se prăjesc copănelele, pregătim sosul bechamel. Topim untul într-un vas cu pereți dubli și adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de toată făina. Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se crea cocoloașe. Asezonăm, apoi sosul bechamel cu sare, piper alb și nucșoară, după gust și îl lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote. Scufundăm, apoi, carnea de pui în el și îl mai lăsăm să fiarbă  pentru alte 2-3 clocote, timp în care adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare. După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime. Le servim calde, simple, pentru că au de toate și sunt foarte gustoase! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele si piept de pui in sos bechamel picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Postat de gurita_ta2005

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte. Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar...

Citeste continuarea

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2019, 18:12
Ce bine arata!
la 24.02.2019, 18:15
Nu am incercat combinatia asta, dar sigur a iesit ceva tare bun!
la 24.02.2019, 18:21
bune bune
la 24.02.2019, 18:28
waw
la 24.02.2019, 18:45
Cât de bune sunt, mai ales cu sos bechamel...!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking