Coq au vin

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
1 Iun 2010 | 15453 vizualizari

Este o reteta clasica a bucatariei franceze care se pierde undeva in negura timpului, se presupune ca era preparata in vechime pentru soldatii care erau in trecere prin sate si se opreau in gospodariile taranesti la masa. Se facea repede ceva bun de mancare cu o zburatoare luata din ograda, pusa la foc cu un vin bun si ce legumele se gaseau la indemana . Se preapara atat cu vin alb cat si cu vin rosu, cu diverse legume si ciuperci aromate, in oala insoteste falosul cocos si o bucata buna de kaiser sau de jambon proaspat in functie de zona, reteta sau obiceiul locului. A devenit in timp deliciul tuturor si mandria sefilor bucatari de a preparat acest festin culinar aromat si plin de culoare.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 02.06.2010, 12:40
Teo multumesc mult pentru cuvintele frumoase !
la 02.06.2010, 12:40
Susu merci esti tare draguta ca de obicei
la 02.06.2010, 12:40
Nadina cu reteta asta te-am convins sa te asezi la o portie ?
la 02.06.2010, 12:55
Nu am facut nici o data.....dar dupa cum zici....merita incercat!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking